Ana içeriğe atla

KEDİLER NEDEN KOKU BIRAKIR

KEDİLER NEDEN KOKU BIRAKIR



🔹Kedilerin koku bırakma eylemlerinin farklı nedenlere dayanmaktadır. Bunlar,

1-) Diğer kedilere kendi varlıklarını göstermek için. Bu durumu daha çok kızgınlık dönemlerinde ( idrar püskürtme, koku bırakma ) yaparlar .

2-) Kendi alanlarına girecek diğer kedileri uyarmak ve güç göstermek için. ( Daha çok erkek kediler yapar )

3-) Hastalığa yakalanmış bir kedi idrarını kaçırabilir ve keskin kokulu bir idrar bırakabilir. Bu durumda kedinizi hekime götürmeniz şart.
4-) Kedimizin evdeki eşyalarının yerini değiştirdiğimiz ya da yeni bir eve yerleştiğimiz kısaca yaşam alanlarının değiştiği durumlarda Kedimiz farklı yerlere koku bırakabilir. Kedimiz Yeni bölgesine kokusunu bırakarak kendi bölgesinin belirlemiş olur.

5-) Evde birden çok kedi varsa ya da ikinci kediyi aldığımızda kediler kendi bölgelerini belirlemek amacıyla koku bırakabilirler.

6-) Kedi kumunun yeterli miktarda koku emen bir özelliğe sahip olmaması, kediniz her tuvaletini yaptığında ortam fena halde kokar.
7-) Kedinizin yaşam alanını, kumunun ve kum kabının düzenli olarak temizliği yapılmadığı durumlarda kediniz idrarını kum kabı dışında herhangi bir yere yapabilir .

🔹Kedilerin istemediğimiz bir yere koku bırakmasını engellemek için,
* Kedinin kumundan kaynaklı bir durum ise kaliteli kum alabiliriz,

* Eve yabancı bir kedi almama, ya da alıştırma dönemi yapmalıyız.
* Kedimizin yaşam alanının, kum kabının ve kumunun düzenli olarak temizliğini yapmalıyız.

* Hastalıktan kaynaklı bir durum sonucunda koku bırakma durumu var ise , veteriner hekime götürmeliyiz.
* Kedimizin yaşam alanını ani olarak değiştirmemeliyiz.

* Kedilerin koku bırakması en fazla kızgınlık döneminde oraya çıkar. Bu kapsamda ise veteriner hekime danışılmalıdır.
🔹Kızgınlık döneminde ortaya çıkan idrar püskürtme ve koku bırakma eyleminin kontrol altına alınması için kısırlaştırma ameliyatı tavsiye ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HAMSTER BESLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

HAMSTER BESLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Hamsterlar birçok insan için mükemmel evcil hayvanlardır. Çok fazla dikkat gerektirmezler, tekerlekleri üzerinde yeterince egzersiz yaparlar ve sevimli, sevimli ve tutması hoşturlar. Bazı çocuklar için mükemmel bir başlangıç ​​evcil hayvanı olabilirler. Ne yazık ki, hamsterlar bakım talimatlarıyla gelmiyor. Bir hamstera bakmak zor olmasa da, bir hamsterı evcil hayvan olarak beslerken neyle karşı karşıya olduğunuza dair en azından temel bir anlayışa sahip olmanıza yardımcı olur. 1. Dişi ve Erkeğin aynı yuvayı paylaşmaması gerekir. Dişi ve erkek hamsterın aynı yuvayı paylaşması ailenin fazlasıyla büyüyeceği anlamına gelir. 2. Bir hamster, küçük bir çocuk için mükemmel bir evcil hayvan gibi görünebilir, ancak durum böyle değil. Dikkatli, nazik kullanım gerektirirler, ısırabilirler ve genellikle küçük ellerde kendilerini güvende hissetmezler. 3. Hamsterlar sık sık çiftleşir ve dişi hamster kısa aralıklarla doğum yapabilir.

KEDİLERİN ÇENELERİNİN ALTINDA BELİREN SİYAH NOKTALAR

KEDİLERİN ÇENELERİNİN ALTINDA BELİREN SİYAH NOKTALAR  🔸Çenenin altında beliren siyah noktalar kedi aknesi olup bir çoğumuzun duymadığı bir deri hastalığıdır.  🔸Kedi aknesi lokalize bir enfeksiyondur ve neredeyse her zaman çene bölgesini etkiler. Genellikle çenede küçük, yağlı siyah tıkaçlar olarak başlar - siyah noktalara çok benzer - bazen iltihaplı püstüllere veya sivilcelere ilerler. NEDENLERİ 🔸Çene altında siyah nokta halinde kendini gösteren kedi aknesi bir çok etkene bağlı olarak ortaya çıkabilir.  ▪️Bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu kedilerde görülebilir. ▪️Stres, aknenin oluşmasını etkileyen diğer faktörlerin başında yer alır. ▪️Kıl foliküllerinden kaynaklanabilir. Çene bölgesini tımar etmek kedicik için zordur, bu da kir ve yağ birikmesine ve nihayetinde akneye yol açabilir. ▪️Hormonal problemler ▪️Vücudun normal dışı yağ üretimi aknelerin ortaya çıkmasına zemin hazırlarken bazı dış etkenlere bağlı olarak da şekillenebilmektedir. Bunlar;  🐾 Mama ve su k

KÖPEKLERDE TVT HASTALIĞININ TEŞHİS VE TEDAVİSİ

                 TVT TÜMÖRÜ 1. TVT TÜMÖRÜ NEDİR 🔸Transmissible veneral tümör veya kısacası TVT hastalığı olarak isimlendirilen Bu tümör dünyanın daha çok kalabalık şehirlerinde ve  ılıman iklimlerin de daha çok seksüel aktivitenin yoğun olduğu yaşlardaki köpeklerde gözlenmiştir. TVT, dişi ya da erkek köpeklerde çiftleşme ya da direkt temas yoluyla bulaşan ve genellikle genital organlara yerleşen bir tümördür. TVT, bilinen temas yoluyla bulaşan tek tümördür. 2.TVT TÜMÖRÜ NASIL BULAŞIR 🔸 Bu tümörler  her iki cinsiyetten cinsel yolla veya direkt temas yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Bu tümörün en riskli yanı temas yoluyla bulaşmasıdır. Çiftleşme sırasında erkek köpekten dişi köpeğe, veya dişi köpekten erkek köpeğe bulaşabilir. Özellikle bu tümör genital ( Dişi köpeklerde, vajinal bölgesi, erkek köpeklerde, penis bölgesi ) organlara yerleşmektedir. İlk zamanlarda küçük olan tümör zamanla büyümektedir. Bu tip tümörler, başıboş, gezici köpeklerde ve barınaklarda ya