Ana içeriğe atla

KÖPEKLERDE KEYFİ KULAK VE KUYRUK KESİMİ YASAK VE SUÇTUR.

KÖPEKLERDE KEYFİ KULAK VE KUYRUK KESİMİ YASAK VE SUÇTUR.

🔸Ne yazık ki, belli cins ve köpek türlerinin
kulaklarının cerrahi olarak şekillendirilmesi hatta tamamen alınması gerektiğine inanan sorunlu insanlar var. 
Bu korkunç, acı ve gereksiz olay kulak kesme veya kulak şekillendirme olarak adlandırılıyor.
 
KULAK KESİMİ YASADIŞI MI? 

🔸Kulak kesimi birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de Hayvanları Koruma Kanununun madde 7de 
" Evcil hayvanının dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer tedavi edici olmayan kuyruk ve kulak kesilmesi, ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerinin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır" diye belirtilmektedir . 
🔸Köpeğin dış kulaklarının tamamen kesildiği ya da cerrahi olarak şeklinin değiştirilmesi çok acı verici ve keyfi bir olaydır. 
🔸Bazı tıbbi durumlarda Veteriner Hekimi kulaklara şekil verebilir ve bu PİNNEKTOMİ adı verilen bir operasyon işlemiyle yapilmaktadir. Bu sadece kulak hastalığı durumunda yapılıp genellikle bazen cilt kanserine yakalanan hayvanlarda yapılır. Acil tıbbi nedenler olduğunda prosedüre izin verilir. Kulakların estetiksel açıdan cerrahi olarak kesilmesi yada şekillendirilmesi açıkça çok farklıdır.
🔸Kuyruk kesimide, tıbbi nedenlerle veteriner hekimi tarafından yapılmadığı sürece yasadışı olan bir diğer işlemdir.

⛑️ Hiçbir köpeğin kulak ve kuyruğu Acil tıbbi neden olmadan kesilmemelidir.

KÖPEKLERİN KULAKLARI NEDEN KESİLMEMELİDİR ? 

🔸İŞİTME 

🔹Köpeklerin kulakları birbirlerinden bağımsız ve ses yönüne doğru hareket edebilir. Dış kulak, ses dalgalarını yakalamak ve onları kulak kanalına ve kulak zarina doğru yönlendirmek için şekillendirilmiştir. Cerrahi değişiklikler (kulak kesme gibi) sonucu köpeklerin işitmesini etkilemesi mümkündür.

🔸İLETİŞİM KURMAK
 
🔹Köpekler kulaklarını bize ve diğer hayvanlara nasıl hissettiklerini anlamaya yardımcı olmak için kullanırlar. Kulakları olmadan köpeklerin bizimle daha az iletişimi olur. 

🔸VÜCUT DİLİ 

🔹Köpeğin endişeli mi yoksa mutlu mu ve rahat mi olduğunu anlamamıza yardımcı olabilir. Bir köpeğin kulakları alınmışsa, bunu bilmek daha zor olabilir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

HAMSTER BESLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

HAMSTER BESLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Hamsterlar birçok insan için mükemmel evcil hayvanlardır. Çok fazla dikkat gerektirmezler, tekerlekleri üzerinde yeterince egzersiz yaparlar ve sevimli, sevimli ve tutması hoşturlar. Bazı çocuklar için mükemmel bir başlangıç ​​evcil hayvanı olabilirler. Ne yazık ki, hamsterlar bakım talimatlarıyla gelmiyor. Bir hamstera bakmak zor olmasa da, bir hamsterı evcil hayvan olarak beslerken neyle karşı karşıya olduğunuza dair en azından temel bir anlayışa sahip olmanıza yardımcı olur. 1. Dişi ve Erkeğin aynı yuvayı paylaşmaması gerekir. Dişi ve erkek hamsterın aynı yuvayı paylaşması ailenin fazlasıyla büyüyeceği anlamına gelir. 2. Bir hamster, küçük bir çocuk için mükemmel bir evcil hayvan gibi görünebilir, ancak durum böyle değil. Dikkatli, nazik kullanım gerektirirler, ısırabilirler ve genellikle küçük ellerde kendilerini güvende hissetmezler. 3. Hamsterlar sık sık çiftleşir ve dişi hamster kısa aralıklarla doğum yapabilir.

KEDİLERİN ÇENELERİNİN ALTINDA BELİREN SİYAH NOKTALAR

KEDİLERİN ÇENELERİNİN ALTINDA BELİREN SİYAH NOKTALAR  🔸Çenenin altında beliren siyah noktalar kedi aknesi olup bir çoğumuzun duymadığı bir deri hastalığıdır.  🔸Kedi aknesi lokalize bir enfeksiyondur ve neredeyse her zaman çene bölgesini etkiler. Genellikle çenede küçük, yağlı siyah tıkaçlar olarak başlar - siyah noktalara çok benzer - bazen iltihaplı püstüllere veya sivilcelere ilerler. NEDENLERİ 🔸Çene altında siyah nokta halinde kendini gösteren kedi aknesi bir çok etkene bağlı olarak ortaya çıkabilir.  ▪️Bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu kedilerde görülebilir. ▪️Stres, aknenin oluşmasını etkileyen diğer faktörlerin başında yer alır. ▪️Kıl foliküllerinden kaynaklanabilir. Çene bölgesini tımar etmek kedicik için zordur, bu da kir ve yağ birikmesine ve nihayetinde akneye yol açabilir. ▪️Hormonal problemler ▪️Vücudun normal dışı yağ üretimi aknelerin ortaya çıkmasına zemin hazırlarken bazı dış etkenlere bağlı olarak da şekillenebilmektedir. Bunlar;  🐾 Mama ve su k

KÖPEKLERDE TVT HASTALIĞININ TEŞHİS VE TEDAVİSİ

                 TVT TÜMÖRÜ 1. TVT TÜMÖRÜ NEDİR 🔸Transmissible veneral tümör veya kısacası TVT hastalığı olarak isimlendirilen Bu tümör dünyanın daha çok kalabalık şehirlerinde ve  ılıman iklimlerin de daha çok seksüel aktivitenin yoğun olduğu yaşlardaki köpeklerde gözlenmiştir. TVT, dişi ya da erkek köpeklerde çiftleşme ya da direkt temas yoluyla bulaşan ve genellikle genital organlara yerleşen bir tümördür. TVT, bilinen temas yoluyla bulaşan tek tümördür. 2.TVT TÜMÖRÜ NASIL BULAŞIR 🔸 Bu tümörler  her iki cinsiyetten cinsel yolla veya direkt temas yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Bu tümörün en riskli yanı temas yoluyla bulaşmasıdır. Çiftleşme sırasında erkek köpekten dişi köpeğe, veya dişi köpekten erkek köpeğe bulaşabilir. Özellikle bu tümör genital ( Dişi köpeklerde, vajinal bölgesi, erkek köpeklerde, penis bölgesi ) organlara yerleşmektedir. İlk zamanlarda küçük olan tümör zamanla büyümektedir. Bu tip tümörler, başıboş, gezici köpeklerde ve barınaklarda ya