8 Ekim 2021 Cuma

KEDİLER ÇİM SEVER Mİ ?

KEDİLER ÇİM SEVER Mİ ? 

🔸Evet, kediler çim severler. Çimi sevmekle kalmaz afiyetle yerler. Bazı evcil hayvan severler için çok garip gelen acaba kedimin bir sorunu mu var " kedim çim yiyor " diye bana sorduklarında hayir kediler çimen ve bazı  bitkileri çok güzel yerler dediğimde yüzlerindeki şaşkın ifadeyi görmek güzel bir his uyandırıyor . 

🔸Evimizin iki balkonu olduğunu düşünün ve kediniz bitkilerin olduğu balkonu daha çok sevecektir. Bazen saksilarimizin içine girmeye çalışması orada uyuması falan hepsi aslında bir toprak özlemi bir huzur arayışı diyebilirim . 

KEDİLER NEDEN ÇİM YER? 

🔸Şimdi kediler neden çim yer konusuna değinecek olursam aslinda bir nedeni yok, bazı  durumlarda  (zehirlenme, hastalık vb) yiyebilirler. Bazende damak zevki diyip bu nedenle yiyebilirler diyebiliirim.

 KEDİM ÇİM YİYOR NE DÜŞÜNMELİYİM ?

🔸 Aslında bunun ilk nedeni midelerinin ağrıması, zehirlenme gibi neddenleri düşünebiliriz. Bizler nasıl midemiz ağrıyınca ilaç veya alternatif bitkileri tercih ediyorsak, onlar da çimen, eğer bulamazlarsa da emekle yetiştirdiğimiz çiçeklerimizi yiyorlar. Ben bunun için çok kolay bir şekilde "kedi otu" yetiştiriyorum .

BEN ÇİM YETİSTİREBİLİR MİYİM ? 

🔸Elbette yetistirebilirsiniz. Çimen veya kedi otunu küçük bir saksı da bile yetiştirebilirsiniz. Toprağın içine tohumları fazla derine batırmadan yerleştirin ve sulayın. Birkaç gün içinde de flizlenmeye başlayacaklardır. Birkaç santim uzayınca da kedilerinizin gözü başka bir şey görmeyecek ve sizin de çiçekleriniz kurtulacaktır.

KEDİMİN ÇİM YEMESİNİN NE GİBİ BİR FAYDASI ONA OLACAK ? 

🔸Kedilerin kedi çimi yemelerinin tek bir sebebi yoktur. İhtiyacı olduğunu da düşünebilir, tamamen damak tadı da olabilir diye yukarda bahsetmiştim. Yararlarına kısa kısa değinecek olursam,
🔹Yeşil çim yaprakları krolofil, enzim ve minerallar bakımından oldukça zengindir.

🔹Kedi çimi kedilerin boşaltım sistemini destekleyerek kötü kokulara sebep olan bakterileri önler. Ayrıca sindirimi de kolaylaştırır.

🔹Kedi çimi kedilerin direkt veya dolaylı yoldan aldıkları zehirli maddeleri vücutlarından kusarak atmalarını sağlar.

🔹İyi bir besin kaynağıdır. Güçlü bir B vitamini kaynağıdır ve niyasin eksikliğine iyi gelir.



KEDİLERDE ENTROPİYUM

KEDİLERDE ENTROPİYUM  Entropiyum, göz kapağının bir bölümünün içe doğru (göz küresine doğru) döndüğü, ters olarak konumlandığı g...