Ana içeriğe atla

KEDİ DOSTUNUZ SİZE NEDEN KÜSER

KEDİ DOSTUNUZ SİZE NEDEN KÜSER


🔸Her bir kedinin karakteri farklıdır ve Kediler aynı zamanda çok da alıngandırlar. Peki arkasını dönüp oturan, en içten pisi pisi seslenişlerinizi karşılıksız bırakan dört ayaklı kankanız acaba size neden küsmüştür? Aslında her kedinin alışkanlıkları, huyları, sevdiği ve sevmediği şeyler farklı olduğundan küsme nedenleri de farklıdır. Ayrıca aynı kedi birçok nedenle de size küsebilir. Bakalım kediler neden küser sorusunun cevapları nelermiş?

1. UZUN SÜRE YANLIZ BIRAKILMAK


🔸Kediler yalnızlığı ve yalnız kalmayı severler ama bu yalnız bırakılmaktan hoşlandıkları anlamına gelmez. Kedilerde küsme en çok uzun saatler boyunca evde yalnız bırakılan pisilerde görülen bir durumdur. Eğer eve geldiğinizde kediniz sizi karşılaşmıyorsa bilin ki size küsmüştür ve bence bunda da sonuna kadar haklı.

2. AZARLANMA 

🔸Kediler için azarlanmak son derece dramatik bir durumdur. Kediler azarlanmayı hiç sevmezler, zaten kim sever ki? 🙂 Kedinizi azarladığınızda alınabilir ve bunun neticesinde size darılıp küsebilir, arkasını size dönüp bir duvara saatlerce bakabilir ve somurtabilir.

 3. MAMA BEĞENMEME

🔸Kedilerin sofistike canlılar olduğunu ve özellikle de mama konusunda son derece hassas olduğunu hepimiz biliyoruz. Kediler mama değişimi nedeni ile de küsebilirler. Özellikle de sağlık koşulları nedeni ile normal mamalardan daha lezzetsiz olan diyet mamalara geçen kedilerde küsme ile sık karşılaşılır. Ancak böyle bir durumda kedinizin sağlığını düşünerek küsse bile veterinerin önerisi olan mamayı kullanmaya devam etmeniz şart. 

4. BİRİNE GECİCİ OLARAK EMANET ETME

🔸İşte kedileri en çok küstüren durumların başında bu olay gelir; birine emanet edilme. Tatile çıkarken hemen hepimiz kedimizi ona iyi bakacağından emin olduğumuz birilerine emanet ederiz, ancak kedimize yokluğumuzda ne kadar iyi bakılırsa bakılsın o onu terk ettiğimizi düşünür ve kalbi inanılmaz derecede kırılır. İşte bu nedenledir ki tatilden döndüğünüzde özlemiyle yanıp kavrulduğunuz kediniz size uzunca bir süre yüz vermez. Onun gönlünü kazanmak sizin göreviniz ve bu kolay bir görev değil, günlerinizi alacak bir görev.

5. EVE BAŞKA BİR KEDİ / HAYVAN TADA İNSAN GELMESİ 


🔸Kedileri küstüren şeylerden biri de eve başka bir kedi, hayvan ya da insanın gelmesi daha doğrusu eve taşınmasıdır. Bu durum hem kedinin düzenini bozduğu hem de kıskanmasına neden olduğu için kedilerin küsmesi ile sonuçlanabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda kedinizle yeteri kadar ilgilenip eve yeni gelen canlının ondan daha çok sevilmediğini, kendisinin hala çok değerli olduğunu hissettirmeniz küskünlüğünün geçmesini sağlamakta size yardımcı olabilir.

6. YERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ / YENİ BİR YERE TAŞINMAK

🔸Kediler hep monoton düzene alışkınlardırlar. Yeni düzene alışma sevmeyip alışmaları biraz zaman alabilir. Bu alışma sürecinde size karşı küslük ve ainganlik gösterebilirler.

7. ŞİDDET / DAYAK ❌

🔸Şidettin hiçbir türü hayvanlara uygulanmamalı. Ne yazık ki yok desek bile araştırmalarda kedi, köpek evcil hayvan besleyenlerin %10 ' nun evcil hayvanlarina şiddet uyguladığı bir gerçegini yok edemez. Şiddet görmüş hayvan içine kapanmaya sahibinden uzaklaşmaya, yemek yememeye başlayacaktır. Şiddet görmüş hayvan eski canlılığını kaybedecek ve sürekli korku içinde olup  haklı olarak kendini korumaya alacaktır. O kadar haklı olarak yapar ki bunu  ben olsam o hayvan sahibini ısırıklara boğar ve evden kaçardim. ( Ne yazık ki bu davranış şiddet eğilimli hayvan sahibini  daha fazla kizmasina neden olacaktır ) 

❌❌❌⛑️ Kedi, köpek veya evcil dostlarımıza şiddetin hiçbir türünü yaşatmamaliyiz.
Öğrenmesi için , çişini kakasını yapmaması için, yemeğini yemesi için, birşeylerin üstüne çıkmaması için vb. Durumların önüne geçmek için onlara şiddetin hiçbir türünü yaşatmamalıyız.
Şiddet uyguladığımız hayvanın bu durumları bu sefer korkusundan yapacağını ve şiddet uygulayan kişinin daha çok sinirleneceğini ve daha fazla şiddet uyguladığı ne yazık ki bir gerçek. Bu yüzden hayvan dostlarımıza birşeyleri yapmamasını bazı eğitimler ile öğretilir, yada yüksek sesle " hayır, yapma, şişt " gibi sesler ile ikaz edebiliriz . 

Bu blogdaki popüler yayınlar

HAMSTER BESLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

HAMSTER BESLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Hamsterlar birçok insan için mükemmel evcil hayvanlardır. Çok fazla dikkat gerektirmezler, tekerlekleri üzerinde yeterince egzersiz yaparlar ve sevimli, sevimli ve tutması hoşturlar. Bazı çocuklar için mükemmel bir başlangıç ​​evcil hayvanı olabilirler. Ne yazık ki, hamsterlar bakım talimatlarıyla gelmiyor. Bir hamstera bakmak zor olmasa da, bir hamsterı evcil hayvan olarak beslerken neyle karşı karşıya olduğunuza dair en azından temel bir anlayışa sahip olmanıza yardımcı olur. 1. Dişi ve Erkeğin aynı yuvayı paylaşmaması gerekir. Dişi ve erkek hamsterın aynı yuvayı paylaşması ailenin fazlasıyla büyüyeceği anlamına gelir. 2. Bir hamster, küçük bir çocuk için mükemmel bir evcil hayvan gibi görünebilir, ancak durum böyle değil. Dikkatli, nazik kullanım gerektirirler, ısırabilirler ve genellikle küçük ellerde kendilerini güvende hissetmezler. 3. Hamsterlar sık sık çiftleşir ve dişi hamster kısa aralıklar...

ÜÇ ANNESİ OLUP BABASI OLMADAN DÜNYAYA GELEN KOYUN DOLLY'İN HİKAYESİ

     İLK KLONLANAN HAYVAN DOLYY 1. DOLLY KİMDİR   🔸Dolly (5 Temmuz 1996 - 14 Şubat 2003), Dolyy, namı değer üç annesi olan ve erkek hücre spermi hucresi olamadan sadece üç anne koyun ile dünyaya getirilen dünyadaki en ünlü koyundur.🐑 🔸Dolly, nüklear transfer süreci kullanılarak yetişkin somatik bir hücreden klonlanan ilk hayvandir. Bunu biraz daha anlaşılır dille anlatacak olursam eğer  dolly'in oluşumunda erkek koyun, onun spermi yada hücreleri  kullanılmamıştır. üç anne koyun , 🔹 Birinci annenin  meme hücresi kullanıldı  🔹 ikinci annenin genetik meteryalini kullanıldı  🔹Üçüncü annenin klonu taşıma görevi verildi. 🔸Dolly, Ian Wilmut, Keith Campbell ve Edinburgh Üniversitesinin Roslin Enstitüsündeki bilim adamları ile İskoçya'daki Edinburgh’nun yakınlarındaki biyoteknoloji fabrikası PPL Therapeutics tarafından klonlandı. Dolly’nin klonlanmasında donör olarak kullanılan hücre meme bezinden alındı ve böylece vücudun spesif...

KÖPEKLERDE TVT HASTALIĞININ TEŞHİS VE TEDAVİSİ

                 TVT TÜMÖRÜ 1. TVT TÜMÖRÜ NEDİR 🔸Transmissible veneral tümör veya kısacası TVT hastalığı olarak isimlendirilen Bu tümör dünyanın daha çok kalabalık şehirlerinde ve  ılıman iklimlerin de daha çok seksüel aktivitenin yoğun olduğu yaşlardaki köpeklerde gözlenmiştir. TVT, dişi ya da erkek köpeklerde çiftleşme ya da direkt temas yoluyla bulaşan ve genellikle genital organlara yerleşen bir tümördür. TVT, bilinen temas yoluyla bulaşan tek tümördür. 2.TVT TÜMÖRÜ NASIL BULAŞIR 🔸 Bu tümörler  her iki cinsiyetten cinsel yolla veya direkt temas yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Bu tümörün en riskli yanı temas yoluyla bulaşmasıdır. Çiftleşme sırasında erkek köpekten dişi köpeğe, veya dişi köpekten erkek köpeğe bulaşabilir. Özellikle bu tümör genital ( Dişi köpeklerde, vajinal bölgesi, erkek köpeklerde, penis bölgesi ) organlara yerleşmektedir. İlk zamanlarda küçük olan tümör zamanla büyümektedir. Bu tip t...