Ana içeriğe atla

KEDİLERDE YAĞLI KUYRUK SENDROMU

KEDİLERDE YAĞLI KUYRUK SENDROMU

🔸Kedinizin kuyruk bölgesindeki tüyler yapışık ve kötü kokuyor, kediniz sürekli kuyruk bölgesini kaşıyor diyorsanız, kedinizde yağlı kuyruk sendromu var demektir.

🔸Daha çok kısırlaştırılmamış kedilerde görülen yağlı kuyruk sendromu  kedilerin kuyruğunda bulunan supracaudal bezlerin aşırı çalışması sebebiyle meydana gelip  bakteriyel enfeksiyona neden olması sonucu kedi dostlarımızın kötü kokmasına sebep olurlar.

🔸Kedilerin kuyruklarının vücuda birleştiği yere yakın bölgenin üst yüzeyinde supracaudal bezler bulunur ve kedilerde yağlı kuyruk hastalığı bu bezlerin aşırı çalışarak fazla sebum üretmesi ile oluşur. 

🔸Bu hastalık her ne kadar sıklıkla kısırlaştırılmamış erkek kedilerde gözükse de, kısır erkek kedilerde ve dişi kedilerde de görülebilmektedir.

🔸Semptomlar:

🔹Kuyruk dibinde yağlı ve yapışmış tüyler
🔹Kuyruk dibinde tüy dökülmesi
🔹Kuyruk dibinde deri üzerinde siyah noktalar
🔹Çok Kötü bir koku

🔸Tedavi:

🔹Kedilerde yağlı kuyruk hastalığının tedavisi hastalığın şiddetine göre belirlenebilir.
🔹 Bölgenin temiz tutulması oldukça önemlidir. 
🔹Enfeksiyon var ise antibakteriyel tedavi uygulanmalıdır. 
🔹Günümüzde lokal tedavide A vitamini içeren bitkisel içerikli preparatlar da kullanılmaktadır. 
 
⛑️Yağlı kuyruk hastalığı testesteron nedeni ile kısırlaştırılmamış erkek kedilerde sık görülür. Hasta kısırlaştırılmadığı taktirde nüks olasılığı yüksektir. 

Bu blogdaki popüler yayınlar

HAMSTER BESLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

HAMSTER BESLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Hamsterlar birçok insan için mükemmel evcil hayvanlardır. Çok fazla dikkat gerektirmezler, tekerlekleri üzerinde yeterince egzersiz yaparlar ve sevimli, sevimli ve tutması hoşturlar. Bazı çocuklar için mükemmel bir başlangıç ​​evcil hayvanı olabilirler. Ne yazık ki, hamsterlar bakım talimatlarıyla gelmiyor. Bir hamstera bakmak zor olmasa da, bir hamsterı evcil hayvan olarak beslerken neyle karşı karşıya olduğunuza dair en azından temel bir anlayışa sahip olmanıza yardımcı olur. 1. Dişi ve Erkeğin aynı yuvayı paylaşmaması gerekir. Dişi ve erkek hamsterın aynı yuvayı paylaşması ailenin fazlasıyla büyüyeceği anlamına gelir. 2. Bir hamster, küçük bir çocuk için mükemmel bir evcil hayvan gibi görünebilir, ancak durum böyle değil. Dikkatli, nazik kullanım gerektirirler, ısırabilirler ve genellikle küçük ellerde kendilerini güvende hissetmezler. 3. Hamsterlar sık sık çiftleşir ve dişi hamster kısa aralıklar...

ÜÇ ANNESİ OLUP BABASI OLMADAN DÜNYAYA GELEN KOYUN DOLLY'İN HİKAYESİ

     İLK KLONLANAN HAYVAN DOLYY 1. DOLLY KİMDİR   🔸Dolly (5 Temmuz 1996 - 14 Şubat 2003), Dolyy, namı değer üç annesi olan ve erkek hücre spermi hucresi olamadan sadece üç anne koyun ile dünyaya getirilen dünyadaki en ünlü koyundur.🐑 🔸Dolly, nüklear transfer süreci kullanılarak yetişkin somatik bir hücreden klonlanan ilk hayvandir. Bunu biraz daha anlaşılır dille anlatacak olursam eğer  dolly'in oluşumunda erkek koyun, onun spermi yada hücreleri  kullanılmamıştır. üç anne koyun , 🔹 Birinci annenin  meme hücresi kullanıldı  🔹 ikinci annenin genetik meteryalini kullanıldı  🔹Üçüncü annenin klonu taşıma görevi verildi. 🔸Dolly, Ian Wilmut, Keith Campbell ve Edinburgh Üniversitesinin Roslin Enstitüsündeki bilim adamları ile İskoçya'daki Edinburgh’nun yakınlarındaki biyoteknoloji fabrikası PPL Therapeutics tarafından klonlandı. Dolly’nin klonlanmasında donör olarak kullanılan hücre meme bezinden alındı ve böylece vücudun spesif...

KÖPEKLERDE TVT HASTALIĞININ TEŞHİS VE TEDAVİSİ

                 TVT TÜMÖRÜ 1. TVT TÜMÖRÜ NEDİR 🔸Transmissible veneral tümör veya kısacası TVT hastalığı olarak isimlendirilen Bu tümör dünyanın daha çok kalabalık şehirlerinde ve  ılıman iklimlerin de daha çok seksüel aktivitenin yoğun olduğu yaşlardaki köpeklerde gözlenmiştir. TVT, dişi ya da erkek köpeklerde çiftleşme ya da direkt temas yoluyla bulaşan ve genellikle genital organlara yerleşen bir tümördür. TVT, bilinen temas yoluyla bulaşan tek tümördür. 2.TVT TÜMÖRÜ NASIL BULAŞIR 🔸 Bu tümörler  her iki cinsiyetten cinsel yolla veya direkt temas yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Bu tümörün en riskli yanı temas yoluyla bulaşmasıdır. Çiftleşme sırasında erkek köpekten dişi köpeğe, veya dişi köpekten erkek köpeğe bulaşabilir. Özellikle bu tümör genital ( Dişi köpeklerde, vajinal bölgesi, erkek köpeklerde, penis bölgesi ) organlara yerleşmektedir. İlk zamanlarda küçük olan tümör zamanla büyümektedir. Bu tip t...